Een 'rietjescamera'!

Slecht weer.... dan is hier wellicht een leuk project: The strawcamera!

Blijft fascinerend te zien wat er ontspruit aan het brein van creatieve geesten.

Voor meer beelden en informatie neem een kijkje op de site van Michael Farrell en Cliff Haynes.

Contest op 500PX

Sinds lange tijd weer eens een foto ingezonden voor een 'contest' op de foto site 500PX, het thema is ' Photographers in action'. Mijn inzending is HIER te zien. De laatste keer dat ik deelnam aan iets dergelijks was een wedstrijd op Belgiumdigital. Mijn winnende bijdrage in 2002, met als thema de 'Belgiumdigital badge' is HIER terug te zien in de digitale catacomben van BD. Persoonlijk vond ik mijn bijdrage aan de challenge 'Water' ( HIER ) beter..... -:)

Elixxier brengt de foto studio op je computer!

Soms kom je ze tegen programma's waarvan je denk 'He'?! 'Set.a.light 3D Studio' is zo'n programma. Het tovert een virtuele 3d studio op je desktop computer met als doel virtueel leren werken met studioverlichting en diverse settings. Nieuwsgierig geworden en zelf spelen met virtuele modellen? Kijk hier voor meer informatie: Elixxier

Gratis: NIK filters

Nu geheel gratis: De fameuze NIK-filters.

Moest je tot voor kort betalen Google heeft de effect filters nu gratis beschikbaar gesteld. De filters zijn te downloaden via de volgende link: https://www.google.com/nikcollection/ of klik op het logo!

Save Packfilm

Opnieuw stopt een fabrikant met het maken van instant film, dit keer Fujifilm. Maar wellicht is er hoop op een doorstart.... zie: savepackfilm

Film ontwikkelen met Lego

Dit artikel verwijst al naar een oud en inmiddels verlopen project, nl. het inzetten van Lego en mindstorms voor het ontwikkelen van film. het filmpje op youtube is hier te vinden: